Övrigt om TV

Ny TV Men vad mer

2014-09-12 23:58 #0 av: Jenna-Gun

Köpt en ny tv.
Vi har inte haft tv på 6 år.
Bor på landet.
Det finns en sprötantenn på taket
och kabeln in till huset är intakt.
Vet inte vad de som bodde här hade
för kanaler. Men nägon parabol eller box behöver vi
för att se diverse kanaler. Kanske Boxer.
Ge mej ett råd

Anmäl
2014-09-13 00:06 #1 av: VSK

Parabol.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2014-09-13 00:17 #2 av: catcult

Smart-TV? Kolla i så fall på playkanalerna, Netflix och HBO. Icke-smart? Köp en HDMI-sladd, koppla in den till TV:n och gör likadant (Netflix, HBO, playkanaler). Boxer och liknande är bara dyrt och har usel bildkvalitet.

Anmäl
2014-09-13 00:51 #3 av: annia1

Jenna-Gun jag är lite osäker på vad du frågar efter. 

Har ni gjort kanalsökning på tv och inte fått fram några kanaler så behöver ni sannolikt byta antenn på taket eller att den ska riktas in rätt, för att rikta in antenn behövs som regel en tv-montör som går upp på taket med mätutrustning.  Nya tv-apparater har som regel inbyggda boxar så att se gratiskanalerna så behövs vare sig boxer eller parabol.

Men är det så att ni vill se fler kanaler än gratiskanaler så då behövs endera boxer eller parabol. Boxer kommer ju via antenn och funkar den så behöver ni troligen bara ett kort och ev en hållare (kommer inte ihåg namnet) som sätts in i själva tv. Brukar vara ett litet smal hål på sidan av tv för det. 

Är ni inte nöjda med boxers utbud så är det parabol.

Gratiskanalerna är svt:s alla kanaler (ettan, tvåan, kunskapskanalen, barnkanalen och 24:an) sen ingår även tv4 och kanal6. 

Kan inte hjälpa dig vilket som är bäst om det är boxer eller parabol det får du kika på vilka kanaler du vill ha.
Här är länkar till de. Boxers... Canal digital... viasat...

Played for a fool!

Anmäl
2014-09-13 00:51 #4 av: annia1

Catcult boxer har utmärkt kvalitet på sina kanaler. (har själv boxer) Har man dålig kvalitet så beror det på mottagningen. Och då beror det troligen på att antennen är felriktad ev att antenn behöver bytas eller att det är själva antennkabeln som behöver bytas. kan också vara så att man bor så tokigt till att man har svårt att få mottagning. 

Played for a fool!

Anmäl
2014-09-17 09:46 #5 av: Jenna-Gun

usen tack för bra svr

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.