2013-12-03 18:26 #0 av: Jess89

Premiären av "Torka aldrig tårar utan handskar" på den brittiska kanalen BBC blev en stor succé även i England. Det var i september som det bestämdes att "Torka aldrig tårar utan handskar" skulle sändas på BBC.

"I en av Storbritanniens absolut största dagstidningar, The Daily Telegraph, får serien fyra av fem stjärnor.

– Rörande, dyster, ibland smärtsam att se. Serien är en stark påminnelse om sjukdomens inverkan, skriver tidningens recensent.

Tidningen The Independent jämför ”Torka aldrig tårar utan handskar” med den Emmy-vinnande HBO-serien ”Angels in America” från 2003.

– Dramaseriens styrka är hur man lyckas kombinera en svepande känsla av en tidsepok med intima porträtt av individuella karaktärer, skriver de i sin recension.

”Ett gripande svenskt drama”

Också kulturtidningen The Arts Desk ger serien ett superbetyg: fyra av fem stjärnor.

– De olika skikten av ett svenskt samhälle är detaljerade. Både den nästan envist oskyldiga bilden av livet på landet, den instängda världen inom Jehovas vittnen och den sexuella friheten i Stockholm är vackert iakttagna, skriver tidningens recensent.

The Arts Desk kallar serien för ”ett gripande svenskt drama”.

– ”Torka aldrig tårar” behandlar sina karaktärer och situationer med respekt och ger dem värdighet, även när livet gjort sitt yttersta för att ta det ifrån dem."

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article17955541.ab