Film på TV

Film på TV

2013-10-04 14:28 #0 av: monstermash

SVT1
15:30 Nittiotalslisterna: Mitt namn är Jonas, Svensk kortfilm. I en hyrd etta i storstan planerar Jonas att förverkliga sin dröm om att bli framgångsrik och skapa sig ett liv långt bort från den grå vardagen. 

22:00 Linje 1 2 3 kapad. Amerikansk-brittisk action från 2009. Ett gäng tungt beväpnade gangstrar, ledda av den kallhamrade Ryder, kapar ett tunnelbanetåg med passagerare och begär en skyhög lösensumma. Allt är planerat in i minsta detalj, men frågan är hur kaparna ska kunna ta sig levande därifrån, fångade i en tunnel, omringade av poliser.

23:50 Nick och Noahs oändliga låtlistaAmerikansk komedi från 2008. När Nick träffar Norah på en rockklubb och hon ber honom vara hennes pojkvän i fem minuter inleds en natt ingen av dem någonsin ska glömma. På jakt efter ett legendariskt rockbands hemliga spelning upplever de ett galet äventyr fyllt av hög musik, hångel och bisarra händelser.

TV3
20:00 Adjustment bureau Amerikansk thriller från 2011. Politikern David Norris har så gott som säkrat en plats i USA:s senat när han möter dansösen Elise Sellas, en kvinna olik någon han tidigare träffat. Men just när han inser att han håller på att falla för henne konspirerar mystiska män för att hålla dem åtskilda. David förstår att ödets agenter är emot honom. Mot överväldigande odds måste han antingen lämna henne och acceptera en förutbestämd väg eller riskera allt för att trotsa ödet och vara med henne

22:15 Green Zone Fransk-amerikansk-brittisk action från 2010. Efter den amerikanske invasionen av Irak 2003 får officeren Roy Miller och hans män i uppdrag att hitta de massförstörelsevapen som Saddam sägs ha. CIA agenten Marty berättar för Miller att det inte existerar några vapen, och att de bara är ett svepskäl för USA att ta kontroll över landet. Även reportern Lawrie Dayne är misstänksam, enligt hennes källor ska vapnen finnas. Miller börjar jakten på sanningen, och frågan är vem han kan lita på.

01:25 Red Sands Amerikansk action från 2009. Soldaten Jeff berättar genom tillbakablickar om de mystiska omständigheterna kring en hel bataljon av amerikanska soldaters död i dagens Afghanistan. Två veckor tidigare hade han och hans mannar fått uppdrag att bevaka en väg som använts av millitanter för att smuggla vapen. På ett slentrianuppdrag mitt i öknen ser de en antik staty. En uttråkad soldat avfyrar några skott, varpå statyn går i tusen bitar. Inte kunde de ana att de nu befriat en övermänsklig makt.

02:55 For rich or poorer Amerikansk komedi från 1997. Brad och Caroline är det perfekta paret. De har allt, förutom ett kärlekfullt äktenskap och en ärlig revisor. Deras liv svänger plötsligt om rejält. En dag kommer det fram att deras revisor har tagit skattepengarna och flyttat över dem till sitt eget bankkonto. Nu finns det bara en sak att göra - fly skattemyndigheten. Brad och Caroline måste ta sig bort från Manhattan innan de får tag i dem. Nu är det slut på lyxlivet, och istället tvingas de ut i en verklighet av hårt arbete och dålig mat.

TV4

23:50 Middle men Amerikansk dramakomedi från 2010. Wayne och Buck är innovatörer och har en plan för att tjäna storkovan: de ska sälja porr på internet. De träffar affärsmannen Jack Harris och ingår ett enormt lukrativt partnerskap. Men snart måste de kämpa för att hålla rak kurs i en värld omgiven av porrstjärnor, droger och pengar.

02:05 The marine Amerikansk dramathriller från 2006. En befälhavare inom marinkåren återvänder hem efter kriget och upptäcker att hans fru är borta. Det visar sig att hon har kidnappats av livsfarliga juveltjuvar. En farlig jakt genom vildmarken i South Carolina tar sin början.

Kanal 5

22:00 Angel eyes Amerikansk romantiskt drama från 2001. Chicagopolisen Sharon Pogue blir överfallen av den brottsling hon jagar. En mystisk främling, Catch, ingriper och räddar Sharons liv. De blir kära i varandra samtidigt som de avslöjar varandras hemligheter. För de flesta är Catch udda och harmlös, för andra mystisk och farlig.

Sjuan

20:00 Föräldrafritt Amerikansk komedi från 1983. 17-årige Joel är ensam hemma när föräldrarna reser bort. Hans vanligtvis skötsamma liv förändras när han träffar Lana. Hon förvandlar Joels föräldrars hus till en temporär bordell.

TV6

22:00 Outlander Amerikansk action från 2008. Mitt under vikingatiden kraschlandar en man från en annan värld på jorden och släpper av misstag lös ett fruktansvärt monster i glesmarkerna. Odjuret förintar allt som kommer i dess väg och för att stoppa det måste rymdfararen vinna de primitiva vikingarnas förtroende.

TV8
21:00 US Marshals Amerikansk action från 1998. Ett transportflygplan för dömda förbrytare störtar och en av de fängslade som var ombord tar tillfället i akt och smiter. Fångvaktare Sam Gerard får bråda dagar. Situationen kompliceras ytterligare när Sam upptäcker att den förrymde fången har en minst sagt intressant bakgrund.

Kanal 9
01:00 Sisters Amerikansk thriller från 2006. Om siamesiska tvillingar som skildes åt vid födseln. En psykolog utförde kontroversiella försök på båda. En reporter har sett den ena begå ett mord. Men vad är sanning och vad är lögn? Och varför ser man aldrig båda tvillingarna samtidigt?


Anmäl
2013-10-04 15:23 #1 av: monstermash

Lördag

SVT2
22:55 Slut i rutan Brittisk animation. Den traditionella spanska tjurfäktningen framträder i ny tappning, när matadoren här strider mot en uppretad tv-apparat.

21:00 Polis Franskt drama från 2011. Om en specialgrupp poliser och deras arbete med att skydda utsatta barn. Det kan röra sig om ligor av ficktjuvar, barnmisshandel och uppslitande fall med pedofili och incest. Den sammansvetsade gruppen ser mänsklighetens allra mörkaste sidor och kämpar för att kunna leva med det.

TV3
09:30 Bring it on again Amerikansk komedi från 2004. Whittier och Monica bildar sitt eget cheerleadinglag bestående av sitt colleges nördar och socialt missanpassade. En hård kamp tar sin början. Vilket lag kommer att få representera skolan i de nationella cheerleadingmästerkapen?

21:30 The bourne supremacy Amerikansk thriller från 2004. Jason Bourne och Marie har levt ett anonymt liv, på ständig flykt från Jasons förflutna. De känner sig dock säkra i den lugna indiska kuststaden Goa, men en dag dyker en man upp som Jason känner igen som en före detta agent. Trött på att ständigt vara på flykt bestämmer sig Jason för att konfrontera sina fiender.

23:40 Flight of the Phoenix Amerikansk action från 2004. Frank Towns och AJ störtar med ett passagerarplan mitt i den mongoliska öknen, strandade utan varken mat eller vatten. Chansen att de ska bli räddade är mikroskopisk. Planet är totalförstört, och för att överleva måste de bygga en nytt plan av vrakdelarna.

01:50 The 19th wife Amerikanskt drama från 2010. Den fundamentalistiska sektmedlemen BeckyLyn anklagas för mordet på sin make. Men Queenie, en annan fru i den polygamistiska sekten, tror inte att hon är skyldig till ett sådant brutalt dåd och vänder sig till BeckyLyns son som har lämnat sektlivet bakom sig.

03:20 Dark relic Amerikansk fantasy från 2010. Klungor av stridströtta korsriddare genomsöker det heliga landet på jakt efter heliga reliker. Detta i syfte att visa att de lyckats med sitt korståg och har med sig hem något som skall hölja dem i ära. En av dessa grupper, ledda av Sir Gregory, råkar på ett stycke av den mest heliga av alla reliker. Vad de inte vet är att den blivit besudlad av en förbannelse, någonting som de dock skall komma att bli varse om.

TV4

06:25 Scooby-Doo Amerikansk animerad serie. Om grand danois-hunden Scooby-Doo och hans vänner som är medlemmar i ett deckargäng.

06:45 The looney tunes show Amerikansk animerad serie. Om Snurre Sprätts och Daffy Ankas äventyr

07:05 Tom & Jerry Amerikansk animerad serie. Om katten Toms och musen Jerrys galna upptåg.

21:30 Valentine's day Amerikansk romantisk komedi från 2010. Det är Alla hjärtans dag i Los Angeles och vi får följa hur ett antal sinsemellan mycket olika människors kärlekslyckor och -problem vävs samman. Tre par vaknar på morgonen men innan dagen är slut har deras relationer slagits i spillror. En pojke vill köpa blommar till sin första stora kärlek och en reporter får i uppdrag att hitta romantiken i staden.

00:20  Sunshine Brittisk-amerikansk science fiction från 2007. I en avlägsen framtid är solen på väg att slockna och en kärnvapenbestyckad rymdfärja skickas iväg för att tända den på nytt. Ett kalkyleringsfel gör att expeditionens chanser att lyckas minskar drastisk. Dessutom upptäcker man att det finns en mystisk passagerare ombord som inte var med vid avfärd.

02:30 Love guru Amerikansk komedi från 2008. Efter Austin Powers är Mike Myers tillbaka med en ny sanslös karaktär. Guru Pitka är en blivande indisk självhjälpsexpert. Hans dröm är att bli nästa Deepak Chopra, och hans första utmaning blir att få ordning på en försmådd hockeyspelares kärleksliv.

Sjuan
20:00 All about Steve Amerikansk romantisk komedi från 2009. Mary Horowitz är en smått udda tjej som arbetar som korsordskonstruktör. När hon går på blind date med kameramannen Steve blir hon upp över öronen förälskad. Övertygad om att de är ämnade för varandra börjar hon förfölja honom över hela landet. Dessvärre är han inte lika förtjust i henne.

22:00 Baksmällan Amerikansk komedi från 2009. Fyra killar åker till Las Vegas för en svensexa. Tolv timmar efter att de skålat på hotellets tak vaknar tre av dem upp med minnesförlust på ett vandaliserat hotellrum, och brudgummen är försvunnen. För att hitta sin vän måste de nu rekonstruera gårdagskvällen.

00:00 Heat Amerikansk action från 1995. Striden mellan två män på varsin sida om lagen. Neil McCauley är en tjuv – en av de bästa. Han och hans team imponerar till och med på detektiven Vincent Hanna. Det blir hans mål i livet att sätta dit McCauley.

Kanal 5
18:20  Polisskolan 6 - går under jorden Amerikansk komedi från 1989. Wilson Heights-ligan drar fram över polisskolans distrikt. Banker och juvelerare rånas, och de rånas enligt ett mönster som stämmer med hur den nye borgmästaren vill dra den nya spårvägen

21:30 Tron: Legacy Amerikansk science fiction från 2010. Sam Flynn, en rebellisk 27-åring, plågas av sin far Kevin Flynns mystiska försvinnande. Fadern var en gång känd som världens ledande videospelsutvecklare. När Sam undersöker en märklig signal sänd från gamla Flynn’s Arcade – en signal som bara kan komma från hans far – dras han in i en digital värld där Kevin har varit fången i 20 år. Med hjälp av den orädda krigaren Quorra påbörjar far och son en resa på liv och död genom ett bedövande vackert cyberuniversum.

00:00 Layer cake Brittiskt kriminalthriller från 2004. Mr X är en knarklangare som planerar att dra sig tillbaka. Men han går med på att utföra ett sista uppdrag, att sköta förhandlingarna vid försäljningen av en miljon ecstasy-tabletter. Oturligt nog är tabletterna stulna av en serbisk knarkkung.

TV6
21:00 Vantage point Amerikansk thriller från 2008. Åtta främlingar med olika synvinklar försöker avslöja sanningen bakom mordförsöket på den amerikanska presidenten. Presidenten Ashton befinner sig i Spanien för att hålla tal inför en antiterror-konferens när han blir skjuten. Agenterna Barnes, Taylor och Holden sätter genast igång jakten på terroristerna.

22:50 Brottsplats Hollywood Amerikansk actionkomedi från 2003. Joe Gavilan är en ärrad mordutredare som får i uppgift att lösa ett mord på en rapgrupp tillsammans med sin kollega K.C. Calden. Det udda polisparet riktar snart misstankarna mot den ökände skivbolagsbossen Sartain, en herre som tros ha tagit till våld för att lösa tidigare tvister med artister som hotat bryta sina kontrakt.

01:05 Traffic Amerikanskt drama från 2000. Domaren Wakefield har fått i uppdrag att leda USA:s kamp mot den ökade droghandeln. När han sedan upptäcker att hans egen dotter hamnat i drogträsket hamnar han i ett känslomässigt dilemma. Parallellt följer vi knarkkuriernas spel för att få varorna över landgränsen.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.