2013-09-30 12:34 #0 av: Jess89

"Äntligen är det dags, årets kanske mest efterlängtade säsongspremiär – Homeland III. Och för första gången sänder SVT dagen efter USA, eller i realiteten handlar det inte ens om ett dygns fördröjning. Förra säsongen avslutades i största dramatik med ett bombdåd som dödade hundratals människor vid CIA:s högkvarter.

Damian Lewis som Nicholas Brody.

Dådet får katastrofala följder med hundratals offer och decimerar USA:s underrättelseapparat, men både Brody och Carrie överlever. Trots att bomben var placerad i Brodys bil lyckas han övertyga Carrie om sin oskuld. Hon hjälper honom att fly landet, men återvänder sedan till CIA för att rentvå honom. 

Carrie utsätts för tuffa utfrågningar och det stora manfallet gör att ansvaret för CIA:s operationer vilar än tyngre på Sauls axlar.  Samtidigt befinner sig Saul och Carrie i en politisk och medial storm efter attacken. En hel nation ropar efter vedergällning och en global jakt på världens mest efterspanade terrorist startar. 

Den tredje säsongen består av tolv timslånga avsnitt. Homeland tog storslam vid Emmygalan 2012 och tilldelades sex priser, både Claire Danes och Damian Lewis fick pris för bästa kvinnliga respektive manlige skådespelare. Dessutom utsågs Homeland till bästa dramaserie."

Premiär: Måndag 30 september klockan 21.45 i SVT1.

Källa