2013-06-11 20:00 #0 av: monstermash

"En svensk tv-makare ska rädda USA:s största underhållningsprogram. Per Blankens tar över som exekutiv producent för "American idol" och får ansvar för att vända de vikande tittarsiffror som programmet haft på senare tid, skriver Deadline Hollywood. I helgen sparkades de tidigare exekutiva producenterna Nigel Lythgoe och Ken Warwick.

Per Blankens har varit exekutiv producent för svenska "Idol" i fem säsonger och tidigare bland annat producerat "Sveriges mästerkock" och Melodifestivalen. Men det är väldigt ovanligt att svenska tv-makare får prestigeuppdrag i Hollywood.

Efter vårens avslutning av amerikanska "Idol" lämnade jurymedlemmarna Mariah Carey, Randy Jackson och Nicki Minaj juryn, så Blankens får vara med och bygga upp programmet nästan från grunden. Jurymedlemmen Keith Urban och mångårige programledaren Ryan Seacrest är de enda i programmet som finns kvar.

Per Blankens och hustrun, stjärnbloggaren Cecilia Blankens, har precis flyttat till Los Angeles för att inleda Hollywoodkarriären."

Källa