Övrigt om TV

Efterföljare

2009-03-08 08:07 #0 av: Tatsja

Är det någon mer än jag som är less på dessa efterföljare. Först var det Äntligen hemma sen bygglov, elaka snickaren, sen de två killarna som jag glömt namnet på och glöm  inte Ty's program. Allt för att vissa ska få ombyggt hemma,

I Sverige får vi betala själv, men vanliga svensson har ju inte råd. Sen han Ernst. Hualigen. Kan inte med honom.

Alla dessa renoveringsprogram är jag less på.

Nästa är dessa tävlingsprogram.

Let's Dance, när de åker skridskor, Idol och så vidare. Jag mår bara illa av dem. Har ledsnat totalt. melodifestivalen var det många år sedan jag såg.

Dokussåpor och realityprogram ser jag aldrig numer. De vill bara ha sin tid i rampljus och kunna komma in på spybar. Så ser jag det i alla fall.

Vet att många gillar dessa program, men jag gör det inte. Ta inte illa upp nu, ni som älskar dessa program. Men jag tror det finns fler än jag som inte ser dessa program.

Är mer för fakta -dokumentärer- vissa serier - action.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-08 09:11 #1 av: Paddiz

Håller med dig till 100%.

/Yvette

Another year over, and we're still together
It's not always easy but McFly's here forever

Anmäl
2009-03-08 14:23 #2 av: Taci

Det är väl bara att inte titta på programmen då:P Ignorera TV3, TV4 osv som ofta har sådant, o titta på Discovery o annat istället, så var det löst :)

Själv gillar jag både dokusåpor, Idol o vissa inredningsprogram, men byter kanal så fort SVT kör sina dokumentärer om pensionärer o allt vad det nu är. ^^

Anmäl
2009-03-08 15:37 #3 av: Creation

Håller med. Jag har aidrig följt sådana där byggprogram eller förstått poängen med dem, så jag tycker helt klart att det räcker med ett(eller egentligen noll, men folk vill väl ha lite lösningar på sina byggproblem antar jag).

Sen fattar jag inte varför vi ska ha lets dance eller stjärnor på is... jag skulle bry mig mycket mer om det faktiskt var personer som kunde åka skridskor/dansa som gjorde det. Obestämd Bort med stjärnorna, in med duktigt, vanligt folk istället. So you think you can dance från amerika tycker jag om, för där har de så himla bra koreografi och seriöst duktiga dansare!

Men de flesta tävlingsprogram tycker jag inte om särskilt mycket om jag heller. Jag har aldrig följt idol seriöst sen det kom till, den första, andra och fjärde säsongen såg jag inte alls(max ett-två avsnitt tillsammans). Den tredje såg jag väl tre avsnitt, aldrig hela. Den senaste såg jag nog 5-6 avsnitt, bara för att familjen följde det.
Fast programmet är ganska ok ändå, jag hatar det inte lika mycket som vissa andra usla tävlingsprogram..

Project Runway och Top Model är nog de enda tävlingsprogrammen jag tycker är ok, men det är bara för att jag är intresserad av mode. :) Dock skulle jag mycket nog klara mig mycket bra utan dem också. De är ju egentligen inte särskilt bra alls. Tungan ute

Men men. Jag kollar ju inte på de program jag hatar och stödjer alltså inte att de ska fortsätta med deras uschliga tävlingsmoment. Flört Funkar bra det.

/Louise - Medarbetare på marsvin.ifokus.

Anmäl
2009-03-08 16:22 #4 av: Dojdan

Smaken är som baken Glad Tur att det finns något för alla tycker jag!


Anmäl
2009-03-09 06:14 #5 av: Tatsja

Ibland kan jag bli irriterad på reklam för dessa program. Visst, jag ser dem inte, men reklam för dem, missar man inte när jag ser den kanalen.

Men varför ska det vara så många efterföljare? Se på laga mat med den och den. Usch. Kan bara inte med dessa, Tina, Leila, Rosa, Ernt , Mia, Pia eller vad de nu alla heter. Gordon Ramsey gillar jag dock. Men det är lite skillnad på hans program.

Vem orkar laga all denna konstiga mat som en del gör i teve? Inte jag i alla fall. Även om jag är utbildad, så finns det ju kokböcker om man vill ha inspiration cch hjälp.

Fast som Dojdan säger, tur smaken är olika. Vilken trist teve det skulle bli annars

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-10 23:37 #6 av: Cezanne

Jag håller med dig! Hr aldrig sett en dokusåpa i hela mitt liv och tycker att tv-utbudet bara blir tråkigare och tråkigare. Men jag har aldrig gillat underhållningsprogram, föredrar deckare, fakta och dokumentärer.

Anmäl
2009-03-10 23:57 #7 av: Taci

Men dokusåpor finns det väl knappt några nu..?

Anmäl
2009-03-11 08:38 #8 av: Tatsja

#7 Vad kallar du då Glamour och dessa såpor som liknar dem.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-11 18:46 #9 av: Taci

#8, Glamour osv e absolut inga dokusåpor :) Dokusåpor är typ Big brother, Farmen, Baren o alla såna.

Anmäl
2009-03-11 20:45 #10 av: Dojdan

Glamour osv är såpor, absolut inga dokusåpor!


Anmäl
2009-03-12 07:26 #11 av: Tatsja

Okey, Såpor då, men nu börjar ju Big brother i tv400 och även Paradis hotel. Sen har vi Robinson.

Även giftasprogram startar, Obestämd Är inget heligt längre? Ensam mamma söker, bonde och så vidare. Jag tycker det är för många sådana program.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-12 14:03 #12 av: Faxlin

Jag måste gå emot hela gänget då. Jag bara älskar byggprogram. Ja inte alla, men bygglov och de som sker här i i Sverige av den anledningen att jag kan ta åt mig tips av hur de gör. Äntligen hemma likadant. Allt är inte saker som passar mig, men vissa är det och om inte annat får jag ideer om hur jag ska utföra saker för att få dem som jag vill.

Då det gäller Ty:s program så tittar jag inte där för att få tips på hur jag vill göra. Jag tittar för att det glädjer mig så och jag blir så rörd över hur mycket folk kan ställa upp på andra människor, även om de inte känner dem. Det ger mig lite hopp om mänskligheten helt enkelt. Och många av de som fått hjälp har öden som berör mig så otroligt mycket. Och ja, jag sitter ofta och gråter till dessa program för att jag verkligen kan känna deras lidande och sedan deras glädje när de får lite hjälp från helt främmande människor.

 

Annars så tycker jag inte om dessa dockysåpor som big brother och likande. inte heller dessa program med ensam mamma sökes eller bonde söker fru och så vidare finns bland mina intressen att se. Inte idol eller sådant heller.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-03-12 14:24 #13 av: Alex

Du ger ju själv svar på varför det kommer så många olika program om samma sak i inlägg #5. Flört

"Se på laga mat med den och den. Usch. Kan bara inte med dessa, Tina, Leila, Rosa, Ernt , Mia, Pia eller vad de nu alla heter. Gordon Ramsey gillar jag dock. Men det är lite skillnad på hans program."

Folk gillar olika saker, du gillar Gordon Ramsey, nån annan gillar de andra, just för att de är lite olika. Jag vet folk som älskar inredning och sånt, och som därmed också älskar alla såna program, som Äntligen Hemma, Roomservice, Arga Snickaren...

Anledningen till att det kommer så mycket samma i vissa vågor är för att det går i perioder, även folk intressen vad de vill se på. Och de perioderna när folk vill se inredningsprogram, ja då sänder de en hel hög med såna. När folk vill se dokusåpor sänder de det, osv. Nu har det vart en period med mycket tävlingar för kändisar (mästarnas mästare, wipeout, let's dance, stjärnor på is, hål i väggen...) just för att det är såna program som gått hem nu.

Dokusåporna har det väl vart väldigt tyst om ett tag nu, vilket väl är för att inte tjata ut något. Då tar de en paus ett tag, och sen drar de igång alltihop igen (som nu) och då finns det troligtvis nytt intresse för dem.

TV fungerar i många lägen på samma sätt som radion (då speciellt RIX FM), de ger folk det de vill ha just nu, och med råge. Sen när det börjar bli uttjatat byter de till något annat. Det är sånt de tjänar pengar på...

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-03-13 09:05 #14 av: Tatsja

Alex Ja, det är tur vi är olika. Tänk om  vi bara tyckte om samma program, vad trist teven skulle bli då.

Dokusåporna börjar ju igen. Hon, den där Roosing söker ju man, Sen är det Robinson och något giftasprogram. Jag ser aldrig de. Riktigt hatar dem. Nej, fakta och deckare, kriminalare, de gillar jag.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-03-13 14:36 #15 av: Alex

#14 Absolut. Själv förljer jag inget av ovannämnda program. Eller ja, Let's Dance har jag faktiskt sett en del program av den här säsongen!

Men annars är det inget. Det enda program jag verkligen "Måste se" på TV är House. Flört

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.