Övrigt om TV

Hur nära tv:n ?

2010-02-08 13:46 #0 av: Be-Bopz

Köpte för snart 1,5 mån en platttv, 47 tums.

Hur nära ska man egentligen sitta eller kanske man ska fråga hur långt ifrån ska man sitta, det borde finnas gränser för detta nånstans att läsa....

Anmäl
2010-02-08 17:54 #1 av: Fridaybrew

Det finns rekomendationer visserligen, men tycker du ska ha den där du vill ha den. Själv satte jag min 52 tummar på en tvbänk med hjul och svängbord på. Så jag kan sitta som vanligt i soffan eller vrida ut den o ta en fåtölj så att fötterna är ngn dm från tvn när jag spelar tvspel, speciellt bilspel blir väldigt roliga när hela bilden tar upp hela synfältet.

Rent medicinskt så tror jag att det knappast finns några gränsvärden av större vikt att ens lägga någon ork på. Gör som du vill du bestämmer. Man har ju stor tv för biokänslan =)

Anmäl
2010-02-09 01:13 #2 av: Be-Bopz

Jovisst har du rätt, nu sitter vi kanske 3 m från tv:n och jag tycker det känns ok, men nu har vi funderat på att ha tvn i ett annat rum, men jag är osäker på hur ögonen orkar med om man sitter FÖR nära...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.