TV-serier

Continuum

2015-03-13 19:53 #0 av: neasfotografier

Continuum är en kanadensisk TV-serie från 2012. Den började sändas 27 maj 2012 i Kanada och i USA den 14 januari 2013. Skaparen till serien är Simon Berry och skådespelare som medverkar är bland annat Rachel Nichols, Victor Webster och Erik Knudsen.


En grupp dödsdömda fångar, som kallar sig Liber8, lyckas fly från sina straff år 2077. Polisen Kiera Cameron försöker hindra flykten och hamnar i en värld som är totalt okänd för henne.
Det visar sig att hon tillsammans med fångarna har rest tillbaka i tiden och hamnar i år 2012. Trots att de hamnade många år tidigare än planerat, bestämmer sig Liber8 för att fortsätta sin våldsamma kamp mot att stoppa framtidens storföretag från att ersätta regeringar.

Kiera försöker stoppa Liber8 utan att någon ska få reda på att hon och rebellerna är från framtiden. Förutom en, ett datasnille, vid namn Alec Sadler. Han upptäcker Kiera och är väldigt hjälpsam.
Kiera måste försöka hitta en väg hem men samtidigt stoppa Liber8 innan de skadar andra och lyckas ändra på framtiden.

Tidsresande är i fokus genom hela serien och flera teorier om fysiken och effekten på händelsernas tidslinje som resandet kan ha fört med sig, mellan 2012 till 2077, diskuteras.

Alec diskuterar med Kiera, genom seriens gång, om att hans framtida själv minns sina förflutna tankeutbyten med henne. De tankarna skulle kunna ha inspirerat honom att komma på hans egen cybertekniska teknik utifrån hennes futuristiska implantat och utrustning och därigenom kan inte tidsslingan fram till 2077 förändras.

Personliga tankar om serien:
Jag gillar faktiskt serien. Inte sett hela än då avsnitten slutade komma upp där jag började titta. Sen har andra serier tagit över min tid, men ska försöka fortsätta på serien.
Den är väldigt spännande och man vill så gärna veta hur det går för framförallt Kiera. Om hon kommer tillbaka till framtiden eller inte och en massa annat spännande som händer under seriens gång.

Har ni sett Continuum?

*SPOILERS KAN FÖREKOMMA I TRÅDEN*

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-03-18 12:20 #1 av: Stallmima

Japp har sett den

Anmäl
2015-03-25 23:19 #2 av: Sehvrin

Jag tycker om den här serien väldigt mycket. Det jag tycker om mest är hur den i början är tydligt "svartvit": Man får veta vem som är ond och vem som är god. Men allt eftersom serien går blir det mer gråskalor och kanske de där terroristerna inte är helt fel ute...

Jag gillar att man får tänka lite själv om det där med gott och ont.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2015-03-26 15:28 #3 av: neasfotografier

#2
Håller med dig! Serien får en att tänka efter en hel del Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-09-02 00:08 #4 av: Gittan

Den är inne på fjärde säsongen. Jag är i början på den tredje.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2016-08-04 21:58 #5 av: Carrosh

Jag är någonstans på mitten av tredje säsongen. Måste säga att jag tröttnade lite när den blev väldigt rörig vid säsong 3. Det blir för mycket att hålla koll på på en gång, för många sidospår och historier, så det blir inte roligt att titta längre. Tog paus i drygt 2,5 år och gjorde ett nytt försök igen nu, men har sett 1-2 avsnitt innan jag tröttnade igen.

Tyckte väldigt mycket om den de 2 första säsongerna, dock.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.