TV-serier

Sons of Anarchy

2015-01-15 12:42 #0 av: neasfotografier

Sons of Anarchy är en amerikansk TV-serie skapad av Kurt Sutter. Serien hade premiär den 3 september 2008 och består av 7 säsonger. Den sjunde och sista säsongen avslutades 9 december 2014.

Sons of Anarchy är en motorcykelklubb i staden Charming i norra Kalifornien. Klubben kallas ofta för Samcro, eller Sam Crow, som är en förkortning av Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original. Klubben har både olagliga och lagliga affärer. De kombinerar vapenhandel och en bilverkstad, plus involveringar i porrfilmsbranschen.

Serien centreras kring Jackson ”Jax” Teller (Charlie Hunnam), som är klubbens vicepresident. Jax börjar ifrågasätta både klubben och sig själv, när han försöker balansera livet mellan att vara nybliven pappa och vara medlem i klubben. Clay, som är klubbens president vill ha det som förr och våldsamt. Medan Jax, Clays styvson, har tankar på att ändra klubbens riktning. Jax baserar det på sin döda pappas dagbok. Konflikterna som uppstår mellan Jax och Clay påverkar både klubben och deras personliga relation.
Sons of Anarchy lever, kör och dör för sitt brödraskap.

Kurt Sutter medverkar också själv i serien som ”Big” Otto Delaney.

Huvudroller:

Charlie Hunnam - Jackson ”Jax” Teller
Ron Perlman - Clarence ”Clay” Morrow (säsong 1-6)
Katey Sagal - Gemma Teller Morrow
Maggie Siff - Tara Knowles (säsong 1-6)
Mark Boone Junior - Robert ”Bobby” Munson
Dayton Callie - polischefen Wayne Unser
Kim Coates - Alexander ”Tig” Trager
Tommy Flanagan - Filip ”Chibs” Telford
Theo Rossi - Juan-Carlos ”Juice” Ortiz
Ryan Hurst - Harry ”Opie” Winston (säsong 1-5)
William Lucking - Piermont ”Piney” Winston (säsong 1-4)
Johnny Lewis - Kip ”Half-Sack” Epps (säsong 1-2)
Jimmy Smits - Neron ”Nero” Padila (säsong 5-7)
David Labrava - Happy Lowman
Drea de Matteo - Wendy Case (säsong 1, 4-7)
Niko Nicotera - George ”Ratboy” Skogstrom (säsong 4-7)

*SPOILER*

Det ryktas om att det ska komma någon slags spin-off på serien, men det är ingenting som verkar fastställt ännu.
Det finns fem olika idéer som Kurt Sutter bl.a skulle vilja se utvecklas.
5. The New Romeo And Juliet - fortsättningen på Tig och Venus relation.
4. Cooking with Juice
3. First Mommy and Second Daddy - vad som händer med Jax två pojkar med Nero och Wendy som extra-föräldrar.
2. The Handless Wonder - Chucky
1. First Nine - hur klubben startade.
Mer info om det här hittar du via den här länken.


Tråden kan innehålla spoilers!

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-15 12:46 #1 av: neasfotografier

Jag måste i alla fall säga att jag fullkomligt ÄLSKAR den här serien.
Har nog aldrig skrattat och gråtit så mycket till en serie någonsin.
Jag följde serien slaviskt och kollade på avsnitt efter avsnitt och säsong efter säsong. Till slut kändes det som att man kände personerna i serien.

Riktigt bra serie så rekommenderar den verkligen till de som inte sett den Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-15 18:19 #2 av: nottheonly

Håller med dig! riktigt bra serie. Man blir så känslomässigt inblandad i den liksom, har aldrig mått så dåligt av en serie som jag har gjort av SOA (säsong 6) (kanske låter konstigt att det är något bra men...) Funderar

Anmäl
2015-01-15 18:48 #3 av: neasfotografier

#2
Jag lipade genom hela sista avsnittet och i nästan varje avsnitt i säsong 7, haha! Men förstår vad du menar att det är något bra att man mår dåligt. Det är ju för att serien är så pass bra att den påverkar en så djupt. Men det var mycket glädjetårar genom seriens gång också Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-16 09:52 #4 av: Yelly Bean

Älskar Sons of Anachy! 

Vill se typ alla förslagen bli till serier, haha. ^^ 

Anmäl
2015-01-16 10:49 #5 av: neasfotografier

#4
Själv är jag mest intresserad av hur det kommer gå för sönerna och sen hur klubben startade Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-16 11:44 #6 av: Cireea

Jag kom ihåg att när serien först skulle börja så var jag taggad och skulle följa den men av någon anledning gjorde jag det aldrig och har fortfarande inte sett SoA, mest på grund av att jag följer en massa andra serier. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-01-16 11:57 #7 av: neasfotografier

#6
Då har du en väldigt bra serie som väntar på dig Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-18 21:31 #8 av: [JenniN]

SPOILER !!!

-


-


-


-


-


.


Jag tycker att serien lika gärna kunde sluta vid förra säsongen där Tara dog i sista, hon skulle istället Ha fått med sig pojkarna därifrån och levde lyckliga i alla sina dagar. Och jax kunde ha dött, eller sprängt sig själv med hela klubben. Gemma skulle inte ha fått dö med värdighet! Det är ibland de sakerna som fick min så otroligt starka kärlek att vändas till hat och kritik. 
Gemma skulle inte dö med värdighet och hela den sista säsongen var ju för tusan helt förutsägbar. Man visste att han skulle mörda Gemma , och eftersom hon hade stor plats i serien så visste man också att hon inte skulle dö blodigt, (Vilket jaganser att hopn borde ha gjort) Och eftersom Jax är så känslig osv så visste man att han skulle ta livet av sig, och i och med att han såg så mycket upp till sin pappa så visste man också hur. 

Men säsongen slutade så jäkla skeft att jag hatar den. Sista säsongen var bara en jäkla massa pladder, och sen dog huvudpersonerna. 

Nej usch, det fanns många andra kreativa sätt att avsluta säsongen på eller alternativt avslutat den vid förra säsongen för då var inte allt överspelat ännu. 

Som sagt, jag älskar de första säsongerna. Men sen blir jag allt med tvivlande och numera hatar jag de sista säsongerna. Tyvärr. 

Det är klart att det skulle hjälpa med en spinoff av något slag. 

Anmäl
2015-01-19 10:06 #9 av: neasfotografier

#8
Kul att höra någon som anser något heeelt annat än vad man själv gör.
Håller med dig om att de hade kunnat avsluta serien på nåt annat sätt. Däremot avskydde jag Tara i slutet och hon var en f*tta rent ut sagt. Så henne ville jag ha död hursomhelst. Då tyckte jag mer och mer om Wendy.
De hade kunnat avsluta serien med "5-10 år senare..." och så visade de ett kort klipp om hur det var. Man fick se vilka som var kvar i klubben, vad klubben höll på med för business då, Jax skulle ha överlevt såklart, hur det går för pojkarna osv.

Sen vankade jag av och an ifall Jax verkligen skulle döda Gemma eller inte. Man visste väl innerst inne att han skulle göra det men man hade ju sina förhoppningar om att han inte skulle göra det. För tro det eller ej så tycker jag att Gemma har sin charm. Även om man många gånger inte gillade henne alls.
Men sen hoppades man också att Jax skulle inse att han kanske ska sluta döda folk nångång och bli en bättre människa.
Det är dock som Gemma säger i slutet att "det är såna vi är." Mördare alltså.

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-19 12:08 #10 av: nottheonly

Jag är nöjd med hur det slutade, hade inte kunnat sett det sluta på något annat sätt. Ett lyckligt slut var ingenting att vänta från den här serien.. det märktes bara efter några säsonger! 

 Jag gillade inte heller hur Tara höll på i slutet - det var hemskt jobbigt. Men jag håller inte med #9 att hon var en fitta, allt hon gjorde var för sina barns skull!

När man säger det så brukar folk alltid säga "hon visste vad hon gav sig in på" och till viss del så stämmer det, ja. Men Jax lovade henne många gånger att saker skulle ändras och att de skulle ta sig från Charming, till slut så var hon tvungen att göra någonting själv. Gemma skulle aldrig låtit henne ta barnen och flytta, Jax kanske skulle låtit henne. 

Gemma sa alltid att det hon gör är för hennes familj och klubbens skull, men det hon gjorde var alltid för hennes egna skull. Och jag var också osäker på om Jax verkligen skulle döda henne eller inte, jag vill inte att han skulle göra det - för hans skull inte för hennes. Hon borde ha fått leva typ i exil och aldrig fått varit i närheten av Jax,barnen,klubben någonsin igen, det hade varit ett värre straff för henne än döden. Man visste att om Jax skulle döda henne så skulle han inte ta sig tillbaka från det, det var liksom en gräns som han krossade. 

Haha, den här serien har verkligen dragit fram så många känslor! och många gånger så hatiska känslor så man blir nästan lite rädd för sig själv Skämtar

Anmäl
2015-01-19 12:17 #11 av: neasfotografier

#10
Även om hon gjorde det för sina barns skull när hon höll på sådär så blev jag fundersam över hur i hela världen ska hon vara en bra mamma när hon håller på såhär? Hade det varit min mamma och jag fått reda på det tids nog så hade jag blivit galen. Man beter sig inte sådär oavsett. Även om man gör det för sina barns skull. Finns bättre sätt att göra det på. Därför blev hon en f*tta i mina ögonLipar

Håller med dig om att SoA finns det inget lyckligt slut på. Det var för mycket misär och skit för att det skulle kunna bli något bra av det också.

Tycker Gemma skulle fått leva som nån sexslav eller nåt inne på kåken tills hon dör. Leva i förnedring resten av livet, ensam. Utan besök från hennes älskade barnbarn.

Bara det där sista stycket jag skrev visar ju hur hatisk man kan bli av SoA. Önskar folk död osv, haha!
Så jag vet vad du menar att man blir lite rädd för sig själv ibland Skämtar

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-19 13:14 #12 av: [JenniN]

11# Bara en liten input, så Tara var en Fitta för att hon vill rädda sina barn om det så är det sista hon gör. 
Men Jax är en bra pappa som röker på hela tiden och dödar folk till höger och vänster? 


Men agree to disagree, Serisen är iallfall slut nu och jag skulle kunna hoppas att det kommer någon slags spinoff. :) 

Anmäl
2015-01-19 13:16 #13 av: neasfotografier

#12
Som sagt, det finns bättre sätt att göra det på. Och tror faktiskt inte att Jax hade stoppat henne, för han ville samma sak. Flera gånger så sa han ju att dom kunde åka så skulle han komma efter.
Och sa aldrig att han var bättre, han hade också kunnat sköta sig bättre, men det är ju hans roll att spela. Taras roll vändes ju helt uppochner i mina ögon Lipar

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-19 13:21 #14 av: [JenniN]

13# Ja , jag tyckte in om slutet alls. 
Då det var buissniess som vanligt hela tiden förutom då på tillfällena då han mördade Gemma och sig själv. Nej usch, All den kärlek jag en gång känt för serien är totalt bortblåst. 
Men jag förstod efter att Opie dog att det skulle bli svårt att rädda vad som var kvar av serien. Och det gick tydligen inte. Men sen tror jag att Sutter hade detta i tanken hela tiden. Att inget skulle sluta väl, det är lixom en sådan serie där allt går åt helvete på ett eller annat sätt. 

Anmäl
2015-01-19 14:06 #15 av: neasfotografier

#14
Ja, det är väl kanske det som är syftet med serien. Att tittarna ska få en förhoppning om att allt ska bli bra, säsong efter säsong, men sen till slut inte blir det Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-01-19 14:30 #16 av: [JenniN]

15# Efter att Opie dog så tyckte jag att det inte fanns något "lyckligt slut" och efter att tara dog så kunde jag räkna ut extremt enkelt vad som skulle hända i säsongen efter. 
Jättetråkigt att följa serisen när den var så otroligt förutsägbar. 

Men som sagt, Spinoff vore kul :) 

Anmäl
2015-01-19 14:36 #17 av: neasfotografier

#16
Tur att man tycker olika för jag tyckte inte alls att det var lika förutsägbart. Jag fick några förhoppningar Glad

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.