TV-serier

Ullared

2014-01-03 20:14 #0 av: monstermash

Ullared är en svensk reality tv-serie som handlar om lågprisvaruhuset Gekås i Ullared, som årligen har flera miljoner besökare. Serien produceras av Strix Television och sänds i Kanal 5.

Vi får följa med Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson som jobbar på varuhuset nere i lagret, och lära känna dem under säsongerna. Vi får även följa med chefen Boris Lennerhov som håller ställningarna på Gekås och är den som inviger allt nytt i varuhuset. Kunderna i varuhuset blir filmade och har möjlighet att delta i serien om dem vill.

Säsong 1 - hösten 2009

Robert Wells uppträder på Ullared, och Maggan och Gittan från Göteborg är på plats för att titta. Under säsongen kommer kända personer som Peter Wahlbeck, som skrev en låt om Ulllared 1994, och radiopratarna Kjell Eriksson och Paul Haukka. Vi får även följa med Rose-Marie, Kjell och deras döttrar från Skåne under shoppingrundorna. Familjen tillbringar två veckor om året på Ullared och passar på att köpa allting de behöver.

Säsong 2 - hösten 2010

Vi får följa med Morgan på hans andra jobb - nämligen som bonde. Doris gör som vanligt sitt bästa för att hålla kunderna nöjda, och delar ut gratis regnponchos till alla som står i köerna, och anordnar världens längsta rulltårta... Det blir även bröllop mellan småländska Liv och hennes Ullaredshatande sambo Magnus.

Säsong 3 - februari 2011

Systrarna Gunnel, Laila och Maritta från Hofors kommer till Ullared igen för tre dagars shopping. Årets absolut stressigaste vecka, nämligen höstlovet, är igång och Morgna har surströmmingsskiva hemma hos sig. 

Säsong 4 - januari 2013

Varuhuset fyller 50 år och Doris bjuder all personal på tårta. Under säsongen guidar Doris tittarna genom kulisserna och avslöjar fakta om varuhuset. Shoppinghotellet är nästan färdigt, och en sportbar har byggts i varuhuset. Det är även dags för Kjell och Rose-Marie att komma tillbaka till varuhuset för shopping! Det är även dags för invigning av godisavdelningen och ett nytt fototält.

Säsong 5 - våren 2014

Gekås nya hotell ska invigas, och självklart är systrarna Gunnel och Maritta från Hofors på plats. Dem legendariska Ullaredsbesökarna från säsong 1 kommer tillbaka, nämligen Kjell och Rose-Marie från Skåne. Vi träffar även väninnorna Mari-Ann och Helene.

Ola-Conny har bytt arbete på Gekås och arbetar numera som upplockare på livsmedelsavdelningen, medans Morgan jobbar kvar nere på lagret.

Kritik mot serien

Programmet har fått kritik för att framställa de medverkande på ett osmickrande och felaktigt sätt.

Övrigt om serien

I säsong 2 stundar det bröllop mellan Liv och Magnus
I säsong 4 firar Ann-Britt och Veiler silverbröllop på kalsongavdelningen. (Avsnitt 04).
I säsong 4 gör Ullaredsbon Linda en Ullaredstatuering på ryggen (Avsnitt 05)

Serien har fått en uppföljare där tittarna får följa med bästa vännerna Ola-Conny och Morgan när de reser omkring i världen (En stark resa med Ola-Conny och Morgan).

Bildkälla


Anmäl
2014-01-03 21:46 #1 av: Tarotstollan

Kul att veta lite av vad som skall hända, det är inte alltid jag hinner se alla avsnitten. Jag har inte ont av spoilers!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-01-03 21:50 #2 av: monstermash

Det är fritt fram att skapa en tråd med spoilers, i denna är det nog bäst att vi låter bli ifall alla inte hunnit se alla avsnitt och inte vill veta av spoilers dock. :)

Det finns några avsnitt att se på Ullareds hemsida annars, åtminstone de två senaste säsongerna tror jag de har, om det vore något? :) 


Anmäl
2014-04-06 09:37 #3 av: Allexx77

När börjar den nya säsongen (säsong 5) ?

Anmäl
2014-04-06 12:37 #4 av: moln50

Måndag 7 april 20:00 på kanal 5Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.