TV-serier

Fångarna på fortet

2014-01-03 19:49 #0 av: monstermash

Lite fakta om det populära tv-programmet Fångarna på fortet

Fångarna på fortet

Det är inte många i Sverige som aldrig har sett på tv-programmet Fångarna på fortet, som utspelar sig utanför Frankrikes västkust i staden La Rochelle. Redan år 1990 sändes serien för första gången - och så har det fortsatt fram till 2014. Alla 15 säsonger har producerats på TV4, och spelats in under sommarmånaderna, däremot varierar det mellan att sändas mellan hösten samma år eller våren därpå. 

Två lag tävlar om att hämta så många guldmynt som möjligt under tidspress i skattkammaren. Lagen måste samla in nycklar, som de vinner genom olika dueller och gåtor, och samla in ledtrådar som bildar ett lösenord, för att få komma in i skattkammaren. 

Guldmynten som samlas in skänks till välgörande ändamål, eller stannar på fortet. 


Anmäl
2014-01-03 19:51 #1 av: GIKmio

Jag minns när det startade och Erik Blix var programledare och fader Fouras hade en otäck mask på sig Glad. Tror det var en fransman som döljde sig bakom. Men programmet tog fart när Gunde Svan tog över.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2014-01-03 20:14 #2 av: Mantissa

Hehe, kollar på det just nu och den ena kortväxta-nyckel-personen, gjorde en schysst flirt med "Pansar" ;D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.