2013-07-08 12:59 #0 av: monstermash

Lotta på Liseberg har återkommit varje sommar i 10 år, men har endast tv-sänts i 5 år. Programledare under åren har alltid varit den populära programledaren Lotta Engberg!

Lotta på Liseberg är ett tv-sänt allsångsarrangemang som sänds ifrån nöjesfältet Lisberg i Göteborg. Programmet sänds måndagskvällar under sommaren, och varje allsångskväll följer ett tema. Allsången är mycket populär och leds av programledaren Lotta Engberg.

Lotta på Liseberg har arrangerats sedan år 2004, men började tv-sändas först 2009. Under reklampauserna i TV uppträder varje artist med en låt, som kan ses på TV4 Play som extra material. 2011 började TV4 även att sända programmet utan reklamavbrott på TV4 Play.

När allsången började TV-sändas anordnade Bingolotto bingospelet Sommarbingo, som ägde rum under programmet. Publiken tävlade med en bricka som kostade 25 kronor. Den första säsongen spelade man på två brickor samtidigt, och 150 personer ur publiken hade chansen att vinna ett presentkort på resor. Lotteriet gav, under första säsongen, tillbaka fem miljoner till det svenska föreningslivet. 2010 återkom sommarbingot men 2011 togs bingot bort och Lotta på Liseberg är nu endast ett allsångsprogram.