TV-serier

Sex and the City

2009-03-02 23:01 #0 av: Dojdan

Carrie Bradshaw, Samantha Jones, Charlotte York och Miranda Hobbes, tillsammans har dom fått oss att både skratta och gråta. Stundvis har dom även fått oss att rodna av deras heta diskussioner och intima möten.

Serien Sex and the city sändes mellan 1998 och 2004 och var skapad av producenten Darren Star som tidigare även skapat succéer som Beverly Hills och Melrose Place. I serien får vi följa Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda i deras liv på Manhattan i New York. Vänskap, sex, kärlek och mode är några av nyckelorden som bäst kan beskriva serien.

Carrie Bradshaw spelas av Sarah Jessica Parker. Det är Carrie som är huvudpersonen i serien, och det är hon som är berättarrösten i varje avsnitt. Carrie skriver en spalt i en av New Yorks största tidningar som heter just "sex and the city" och det är utifrån denna spalt som serien är uppbyggt. I varje avsnitt får man följa hennes research och funderingar inför nästa veckas spalt som ska skrivas. Carrie är en stor modeikon, både i serien och utanför, och hon har en speciell kärlek till märkesskor i mängder. Under säsongernas gång får vi i huvudsak följa hennes förhållande till Mr Big som är en ständig berg- och dalbana.

Samantha Jones spelas av Kim Cattrall och är äldst i tjejgänget. När det handlar om Samantha så har det näst intill alltid med sex att göra. Hon har mycket sex och vill hellst ha det från morgon till kväll. Hon förför mer än gärna och aktar sig för att låta någon man komma henne nära känslomässigt. Trots detta så har hon ett antal förhållanden under säsongernas gång, både med kvinnor och män.

Charlotte York spelas av Kirstin Davis. Hon är den mest ordentliga och konservativa bland tjejerna. Hon är inte alls lika öppen och intim i diskussioner som dom övriga utan håller sig lite mer i bakgrunden. Vid ett flertal tillfällen så har hon dock överraskat genom att släppa fram sina innersta lustar. Charlotte är ständigt sökande efter det perfekta förhållandet för att få leva det underbara familjeliv som hon alltid drömt om.

Miranda Hobbes spelas av Cynthia Nixon. I tjejgänget är hon den karriärdrivna bruden och förmodligen också den tjej som förändras mest under säsongernas gång. Hon mjuknar mer och mer vartefter tiden går och hennes, till en början ganska stora, hat mot män avtar vartefter tiden går. Miranda är Carries bästa vän.

Totalt blev det sex säsonger av Sex and the City, 94 avsnitt. I USA har det sänts på kanalen HBO och när det kom till Sverige så var det TV3 som köpte in serien. Efter att serien avslutats så gjordes även en långfilm som kom ut 2008. I filmen får vi följa upp alla personligheter och vi får veta vad som hände sedan. Ytterligare en långfilm är på väg, när den lanseras är ännu oklart.

 

Källa: www.wikipedia.se


Anmäl
2009-03-03 01:21 #1 av: Krikke

Bra skrivet :)

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

Anmäl
2009-03-03 01:31 #2 av: Liss

Sex and the city är en sån serie jag aldrig tröttnar på också:) Riktigt bra!

Anmäl
2009-03-03 02:14 #3 av: Dojdan

#1 Tack! Glad


Anmäl
2009-03-04 10:43 #4 av: Molle08

Sex and the city tröttnar man ALDRIG PÅ!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.