Skådespelare

Matt LeBlanc

2009-05-12 19:42 #0 av: Strumpa

Känd över hela världen som Joey Tribbiani i Vänner och i serien Joey; här kommer en studie av Matt Le Blanc!

Biografi

Matthew Stephen LeBlanc föddes den 25 juli 1967, och fyller alltså hela 42 år i sommar. Matt växte upp med sina föräldar och yngre bror Justin i en stad vid namn Newton i Massachusetts, USA (som för övrigt var rankad etta i landet som "säkraste stad" under en period) och pluggade efter studier i hemstaden i Boston på college. Han avbröt dock sina studier efter bara en termin och började sedan försörja sig som fotomodell, för att sedan bli skådespelare. Hans mamma är italiensk och hans pappa är av irländsk/engelsk/tysk/fransk härkomst. Matt är utbildad snickare.

Karriär

Matt's stora genombrott skedde i rollen som Joey Tribbiani i tv-serien Vänner (Friends), som sändes på TV mellan åren 1994-2004, och som blev en otrolig succé. Men innan dess var han känd som "the King of Commercials";  reklamkungen) och vann priser för sina insatser i reklam för bland annat Coca Cola, Doritos nachochips, Heinz ketchup och Levi's jeans. Efter Vänner fortsatte han rollen som Joey i spin-off serien till Friends; sit-comen Joey, som dock inte blivit lika populär som Vänner.

Förutom TV så har Matt även varit med i en del filmer. De mest kända för svensk publik är Charlies Änglar och Charlies Änglar: Utan Hämningar, Lost in Space och All the Queen's Men.

friends.jpg

 

Privatliv

Matt var mellan 2003-2006 gift med Missy McKnight, och de har en dotter tillsammans vid namn Marina, som tyvärr lider av en svår hjärnsjukdom som påverkar kroppens motorik. Marina är född år 2004.

Matt's nuvarande flickvän är Andrea Anders, som är en f.d motspelerska i Joey.

På fritiden gillar Matt att hoppa fallskärm, fotografering och motorsport. Han har också tre hundar.

Källor: www.imdb.com

http://sv.wikipedia.org/wiki/Matt_LeBlanc

Foto:

http://www.freewareweb.com/cgi-bin/deskdb.cgi?wallpaper=1&ID=505

www.coolwallpaper.com

 

 

 

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-05-12 19:43 #1 av: Dojdan

Superkul läsning :D


Anmäl
2009-05-12 21:48 #2 av: Liss

Älskar honom:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.