Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

TV-serier Bygg- och inredningsprogram Dokusåpor och reality TV TV-reklam Dokumentärer och samhällspogram Barn- och ungdomsprogram Natur- och vetenskapsprogram Sport på TV Debatt på TV Underhållningsprogram Tävlingar och TV-galor Film på TV Mat- och hälsoprogram TV-spel Skådespelare och TV-personligheter Musik på TV Övrigt om TV Off Topic Om sajten och iFokus
Dokumentärer och samhällspogram

Hitlerstenen

2013-08-12 11:31 #0 av: [Mustangcab]

Denna ska jag se på ikväll i SVT2 kl 20.00 en timme lång.


"Svensk dokumentär från 2011. "En märklig affär i krigets skugga". Nazityskland gjorde stora beställningar av svensk granit före och under andra världskriget. Stenen skulle användas till att bygga en ny världshuvudstad - Germania. En hel del sten levererades, men efter 1943 blev det omöjligt på grund av krigets utveckling. Men stenbrytningen i Bohuslän, Blekinge, Skåne och Småland fortsatte ändå och Tyskland betalade punktligt, ända till krigsslutet. Stenen lagrades längs de svenska kusterna och efter Tysklands kapitulation och krigsslutet blev den kvar i Sverige."

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-08-12 22:31 #1 av: Tarotstollan

Hade också tänkt att se den men missade den då jag var hemifrån. Får se om jag kollar på någon av repriserna.

Anmäl
2013-08-12 22:35 #2 av: [Mustangcab]

# 1 Det var ett mycket intressant program. Jag spelade in det.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.