Annons:
Etiketttv-serier
Läst 6623 ggr
Calcifer
1/6/15, 9:24 PM

Bob's Burgers

Efter The Simpsons, Family Guy och andra fantastiska animerade komediserier följde Bob's Burgers, som inte är särskilt känd i Sverige, men som definitivt borde vara det.

Bob’s Burgers är en Amerkansk animerad tv-serie som skapades av Loren Bouchard till Fox Broadcasting Company – som t:ex sänder The Simpsons och Family Guy också. Serien delar även en del av andan med de två serierna.

Handlingen berör Bob Belcher och hans familj, frun Linda, äldsta dotten Tina, mellansonen Gene och yngsta dottern Louise. Bob och hans familj äger och sköter en hamburgerbar tillsammans och bor ovanför. Andra karaktärer är stamkunderna Teddy (som arbetar som rörmokare) och Mort (som äger begravningsbyrån som ligger granne med restaurangen). Barnens skolas kurator, Mr. Frond, dyker också upp titt som tätt. Samt den som äger inte bara byggnaden som Bobs familj arbetar och bor i, utan även halva staden, Calvin Fischoeder, domderar gärna och är rik och visar det ofta för alla men har ingen empati för de som har det sämre ställt, t:ex Bob och hans familj.

Såklart finns det en återkommande nemesis till Bob, som äger pizzerian tvärs över gatan, Jimmy Pesto, sr. Han är mer framgångsrik än Bob, och påminner gärna honom om det vid varje tillfälle han får. Tyvärr är Tina, äldsta dottern, kär i hans son, Jimmy Junior. Jimmy Pesto, sr, har även två barn till, tvillingarna Andy och Ollie som är ungefär lika fästa vid varandra (om inte mer) som tvillingarna i The Simpsons. Och även mer eller mindre galna och kan knappast beskrivas som smarta.

För tillfället är serien inne på sin femte säsong, men det är oklart om det blir den sista eller om den kommer förnyas för ytterligare en eller fler säsonger. Bob’s Burgers började sändas i USA 2010 och till en början fick den mest negativa responser från kritiker, men när säsong 1 tog slut och säsong 2 började vände det och den blev mer populär, fick fler tittare, och serien har sedan dess blivit nominerad till flera olika priser och vann till slut en ”Primetime Emmy Award” för ”Outstanding Animated Program”. Avsnittet som vann heter ”Mazel Tina” som är det trettonde avsnittet i fjärde säsongen.

I likhet med The Simpsons så är det många av ”fel” kön som gör rösterna till de olika karaktärerna. Både Linda, Bobs fru, och hans äldsta dotter Tina har män som röstskådespelare, vilket bara gör serien mer sevärd eftersom det känns ”fel” men på något sätt ändå fungerar. Likt att Bart Simpson är röstskådespelad av en kvinna.

Några roliga tillägg som kan göras är att öppningssekvensen alltid startar med en banner som säger ”Grand opening”, men sedan händer tre katastrofer - hela huset börjar brinna, sen blir det invaderat av råttor och råttdödaren heter olika saker varje gång, sedan ramlar en lyktstolpe in i framsidefönstret och det är så de kommer till sin ”Grand re-re-re opening” i början av alla avsnitt. Och samtidigt är byggnaden på ena sidan alltid olika i varje öppningssekvens medan det i serien är tomt och ”för uthyrning”. Öppningssekvensen har uppgraderats lite sedan första säsongen.

Huvudkaraktärerna:

Bob Belcher: Får sin röst av H. Jon Benjamin, är pappan i familjen. Han menar ofta väl men hans idéer och tankar får ofta familjen i knipa, och hans starka önskan att slå konkurrenten Jimmy Pesto, sr, hjälper inte direkt.

Linda Belcher: Hon får sin röst av John Roberts, en man, och har en dålig (inte enligt henne då) ovana att brista in i sång när helst hon kan. Hon vill gärna vara en bra mamma och fru men lyckas inte alltid då hon kan ta steget lite ”för långt” i båda situationerna. Men egentligen har hon ett hjärta av guld.

Tina Belcher: Äldsta dottern, röstskådisen är Dan Mintz, en man. Hon är den så kallade ”tönten” i familjen, älskar hästar, Jimmy Junior, och gör allt för att bli populär i skolan och låter gärna syskonen köra med henne rätt mycket. Hon skriver massor av ”friend fiction” som är steget längre än fan fiction då hon inkluderar sina verkliga romantiska intressen, och ofta zombies, i sina historier. Hennes specialitet är även att stöna högt och länge i olika situationer - t:ex om de är pinsamma, känslosamma eller jobbiga.

Gene Belcher: Mellansonen, rösten ges av Eugine Mirman, han är familjens pajas. Han ses nästan aldrig utan sin lilla keyboard där han spelar in många olika ljud men helst kroppens egna ljud – om ni förstår vad jag menar. Han hamnar i olika svåra situationer men familjen hjälper honom nästan alltid ur dem.

Louise Belcher: Hennes röst kommer från Kristen Schaal och hon är nog den starkaste personligheten i familjen. Hon manipulerar gärna både sina föräldrar och sina syskon och de omkring henne om det ger henne det hon vill ha. I mer än ett avsnitt är det kändisskap och pengar hon är efter. Men i grund och botten är hon inte en dålig människa, bara en 9-årig flicka som stundvis har svårt att veta vart hon befinner sig i livet. Och Louise får man aldrig se utan hennes rosa mössa med kaninöron – den är en stor del i hennes personlighet och att hon ska ta av dem frivilligt? Ha! Kommer aldrig hända.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Annons:
Cireea
1/6/15, 9:28 PM
#1

En kanon artikel! 👍 Ska nog kika på ett avsnitt och se om det passar mig!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Calcifer
1/6/15, 9:36 PM
#2

Kom ihåg att det inte blir bättre fören efter säsong 1.  😃


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

neasfotografier
1/6/15, 9:39 PM
#3

Intressant! 🙂

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Cireea
1/6/15, 9:48 PM
#4

Hänger serien ihop mycket eller kan man exempel börja titta lite hur som helst?


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Calcifer
1/6/15, 9:50 PM
#5

Alltså, första avsnittet är det jag skulle säga se först - för det är där de öppnar restaurangen och det får en riktig start. Men utöver det skulle jag säga att det går bra att välja lite som man vill. Det hänger ihop till viss del, men det är inte direkt som typ vissa serier där man missar ett halvt avsnitt och sen fattar man inget. :P


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Calcifer
1/6/15, 9:52 PM
#6

Rekommenderar gärna mina favoritavsnitt om du vill. ^^


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Annons:
Cireea
1/6/15, 9:59 PM
#7

Aah! Då ska jag kika :) 

Skriv upp dom!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Calcifer
1/6/15, 10:01 PM
#8

De första två avsnitten på säsong 4 tycker jag är helt galet underbara.

A River Runs Through Bob och Fort Night.
Ear-sy Rider är enligt mig också kul, första avsnittet, säsong 3.

Har du sett de avsnitten och inte gillar serien kommer du nog inte göra det heller, haha.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

[Jane95]
4/6/15, 10:03 PM
#9

Såg nygligen avsnitt på Tv, riktigt sugen på att följa serien men kan inte hitta någonstans som man kan titta online:( Vet du någon sida?

Calcifer
4/6/15, 10:37 PM
#10

Netflix, amerikanska, har de första fyra säsongerna.

Annars använder jag denna sida.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

thechris
2/25/16, 5:58 PM
#11

Stort fan av denna serien. 9 säsonger konfirmerat. Nice.

Upp till toppen
Annons: