Annons:
Etiketttv-serier
Läst 3063 ggr
monstermash
3/23/13, 12:31 AM

Torka aldrig tårar utan handskar

Admin på TV iFokus kommer regelbundet uppdatera med artiklar om populära tv-serier som går på TV nu eller som har gått, denna gången kollar vi närmare på Torka aldrig tårar utan handskar.

Torka aldrig tårar utan handskar är en svensk miniserie i tre delar som sändes hösten 2012 på SVT. Serien är en filmatisering av Jonas Gardells romansvit med ssamma namn. Simon Kaijser står för regin, och varje avsnittar en del av Gardells tre romansviter. Gardell vill ge ut filmen som långfilm.

Efter sina rolltolkningar i serien delades Lars Rading-priset ut till Adam Pålsson, Simon J. Berger och Adam Lundgren. Priset delas ut till kulturarbetare som i sitt arbete verkar för att HIV ska bli accepterat i samhället och för att undandröja fördomar omkring HIV.

Den otroligt populära serien skildrar Stockholm under 1980-talet, när homosexuella precis börjat resa sig för ett liv i frihet. Rasmus lämnar småstaden och trångsyntheten i Koppom, och flyttar till Stockholm där han lär känna Paul som tar honom under sina vingar. Genom Paul möter Rasmus kärleken i Benjamin, samtidigt som AIDS drabbar Stockholm.

Gardells egna ord om serien: "Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Folk har kommit fram typ oavbrutet på gatan och tackat, somliga har gråtit. Jag är så rörd över mottagandet, och att ett helt svenskt folk ÄNTLIGEN sörjer och vågar sörja."

Källa.
Bildlänk

Annons:
Jess89
3/24/13, 11:01 PM
#1

Bästa serien på väldigt länge. Även böckerna är underbara!

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Tarotstollan
5/13/13, 8:18 PM
#2

Serien var helt fantastisk. Jag skall köpa böckerna när de kommer ut i pocket.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

MissInAction
5/15/13, 2:58 PM
#3

Ja den serien gjorde sig förtjänt av allt positivt prat på bland annat Facebook. Mycket bra och den har stannat kvar sedan jag såg den i höstas 🙂 ♥


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

monstermash
5/15/13, 9:24 PM
#4

Jag har varken hunnit läsa böckerna eller sett serien ännu, men ska göra det snart. Den har verkligen tagits emot med öppna armar och fått positiv kritik. Har nog inte hört något negativt om den alls faktiskt.

Jess89
5/15/13, 9:34 PM
#5

Böckerna bör läsas, de är super bra.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Upp till toppen
Annons: